30 novooboljelih na zaprešićkom području

NOVOSTI

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u Zaprešiću je danas 11 novooboljelih, dok ih je u općinama 19.

Najviše zaraženih broji Brdovec, njih 10, slijedi Bistra s 5, dok Jakovlje i Pušća bilježe po dva novooboljela.

Samoizolacija je propisana učenicima 8 razreda osnovnih škola na području Zagrebačke županije.

Podsjećamo, testiranje na COVID-19 u Zaprešiću odvija se na novoj lokaciji – u Ulici Zelengaj na donjem dijelu parkirališta gradskoga groblja gdje se osim grijane kućice nalazi i šator kako bi se grad adekvatno pripremio za veći broj testiranja.

Besplatno testiranje provodi se isključivo na temelju uputnice liječnika obiteljske medicine, pedijatara ili ginekologa, dok testiranja na vlastiti zahtjev uz plaćanje nema.

Brisevi se uzimaju svakoga radnoga dana od 8 do 11 sati, uz prethodnu predbilježbu na brojeve  01/3315-905 i 01/3315- 906 koji su dostupni radnim danom od 7 do 15 sati.

Prilikom telefonske narudžbe potrebno je dati osobne podatke (ime, prezime, MBO, adresu stanovanja, broj telefona i ako imate e-mail). Navedene podatke potrebno je i čitko napisati na komadu papira te prilikom testiranja predati  uz osobnu iskaznicu i zdravstvenu knjižicu.

Na dogovoreni termin dolazi se isključivo automobilom iz kojeg se ne izlazi!

Mole se svi oni koji dolaze na testiranje da se pridržavaju dogovorenog termina kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve.

Naravno na testiranje obavezno dođite s maskom.