Testiranje na COVID-19 na novoj lokaciji

NOVOSTI

Grad Zaprešić u suradnji s Domom zdravlja Zagrebačke županije od ponedjeljka, 23. studenog organizira drive-in testiranje u Ulici Zelengaj na donjem dijelu parkirališta gradskoga groblja, gdje se osim grijane kućice nalazi i šator kako bi se grad adekvatno pripremio za veći broj testiranja.

“Imali smo najbolje namjere da budemo što bliže građanima, ali sa potrebama građana da se što više testira ustanovili smo da taj prostor kod srednje škole ne može zadovoljiti više od 100 testiranja dnevno, a broj testiranja će rast pa smo zaključili da ne radimo gužvu kod škole te smo izmjestili testiranje na slobodno poarkiralište koje se gotovo uopće ne koristi. Prostor je adekvatan jer se s jedna strane ulazi, a s druge izlazi. Lokacija je svega kilometar dalje od prvotne i ne bi trebao stvoriti problem građanima budući da se na testiranje može doći isključivo automobilom“, rekao je danas Damir Benčević, načelnik Stožera civilne zaštite grada Zaprešića.

Benčević se osvrnuo i na epidemiološku sliku Zaprešića. “Moram upozoriti da na 100 testiranih imamo 48 pozitivnih u Zaprešiću, što je zabrinjavajuće. Znači da svaki drugi stanovnik grada nosi virus u sebi”, rekao je Benčević.

Također, u ponedjeljak, 23. studenog za pregled COVID pacijenata u Zaprešić dolazi kontejner koji će biti smješten u dvorište Doma zdravlja.

“Taj kontejner će biti za pregled COVID pozitivnih pacijenata, a ne za testiranja, testiranje se obavlja isključivo kod gradskog groblja, a ne kod Doma zdravlja”, naglasio je Benčević.

Besplatno testiranje provodi se isključivo na temelju uputnice liječnika obiteljske medicine, pedijatara ili ginekologa, dok testiranja na vlastiti zahtjev uz plaćanje nema.

Brisevi se uzimaju svakoga radnoga dana od 8 do 11 sati, uz prethodnu predbilježbu na brojeve  01/3315-905 i 01/3315- 906 koji su dostupni radnim danom od 7 do 15 sati.

Prilikom telefonske narudžbe potrebno je dati osobne podatke (ime, prezime, MBO, adresu stanovanja, broj telefona i ako imate e-mail). Navedene podatke potrebno je i čitko napisati na komadu papira te prilikom testiranja predati  uz osobnu iskaznicu i zdravstvenu knjižicu.

Na dogovoreni termin dolazi se isključivo automobilom iz kojeg se ne izlazi!

Mole se svi oni koji dolaze na testiranje da se pridržavaju dogovorenog termina kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve.

Naravno na testiranje obavezno dođite s maskom.