Stripaonica u POUZ-u

NOVOSTI

Za sve ljubitelje stripa dolazi odlična vijesti iz zaprešićkog Pučkog otvorenog učilišta.

Naime, svi vi koji ste oduvijek željeli savladati umijeće crtanja stripa moći ćete to učiniti potpuno besplatno u Pučkom otvorenom učilištu Zaprešić jer od ponedjeljka 23. studenoga započinje radionica stripa, odnosno stripaonica. Radionica je namijenjena svim zaljubljenicima u stripove, a vodit će je iskusni stripaša i ilustrator Tihomir Tikulin Tico. Sve što vam je potrebno, osim naravno dobre volje, jest olovka i gumica te slobodno vrijeme svakog ponedjeljka od 16 do 19 sati.

Također, za radionicu se potrebno unaprijed prijaviti putem e-maila pouz.info@gmail.com ili na broj mobitela 099 231 2985.

Inače, Tihomir Tikulin-Tico rodio se u Berlinu, u Njemačkoj, 14. siječnja 1971. Osnovnu je školu započeo i završio u Vodicama, nakon koje je 1985. upisao Obrazovni centar za primijenjenu umjetnost i dizajn te je po struci grafički dizajner. Godine 1994. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer Primijenjena grafika. Profesionalno objavljuje ilustracije i stripove od 1992. godine, od kojih su najzapaženiji oni u časopisima/novinama: Plavi zabavnik, Bum!, Playboy, Klik, Modra lasta, Prvi izbor, Kafe, Insider, Futura, Hacker, Danas, Arena, Večernji list, Bruh, Q-strip, Kvadrat (časopis za strip), Tv Story, Globus… Izrađuje i ilustracije za naslovnice knjiga domaćih nakladnika, a kreator je kultnog stripa Pimpeki koji u je u pasicama izlazio u strip-fanzinu Endem, časopisu za kulturu Homo Volans i mjesečnom magazinu Klik.