Stripaonica u POUZ-u

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

Za sve ljubitelje stripa dolazi odlična vijesti iz zaprešićkog Pučkog otvorenog učilišta.

Naime, svi vi koji ste oduvijek željeli savladati umijeće crtanja stripa moći ćete to učiniti potpuno besplatno u Pučkom otvorenom učilištu Zaprešić jer od ponedjeljka 23. studenoga započinje radionica stripa, odnosno stripaonica. Radionica je namijenjena svim zaljubljenicima u stripove, a vodit će je iskusni stripaša i ilustrator Tihomir Tikulin Tico. Sve što vam je potrebno, osim naravno dobre volje, jest olovka i gumica te slobodno vrijeme svakog ponedjeljka od 16 do 19 sati.

Također, za radionicu se potrebno unaprijed prijaviti putem e-maila pouz.info@gmail.com ili na broj mobitela 099 231 2985.

Inače, Tihomir Tikulin-Tico rodio se u Berlinu, u Njemačkoj, 14. siječnja 1971. Osnovnu je školu započeo i završio u Vodicama, nakon koje je 1985. upisao Obrazovni centar za primijenjenu umjetnost i dizajn te je po struci grafički dizajner. Godine 1994. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer Primijenjena grafika. Profesionalno objavljuje ilustracije i stripove od 1992. godine, od kojih su najzapaženiji oni u časopisima/novinama: Plavi zabavnik, Bum!, Playboy, Klik, Modra lasta, Prvi izbor, Kafe, Insider, Futura, Hacker, Danas, Arena, Večernji list, Bruh, Q-strip, Kvadrat (časopis za strip), Tv Story, Globus… Izrađuje i ilustracije za naslovnice knjiga domaćih nakladnika, a kreator je kultnog stripa Pimpeki koji u je u pasicama izlazio u strip-fanzinu Endem, časopisu za kulturu Homo Volans i mjesečnom magazinu Klik.