Vikend izvješće zaprešićke policije

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U proteklih 48 sati na zaprešićkom policijskom području zabilježene su prometne nesreće, provale, krađe, požar i alkoholizirani vozač.

Petak na subotu

Policijski službenici zabilježili su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Jablanovcu, Prigorju Brdovečkom, Gornjoj Pušći i Donjoj Bistri.

Od kaznenih djela evidentirano je oštećenje nadstrešnice na objektu u izgradnji u Savskoj ulici u Zaprešiću, a u Poljanici Bistranskoj, točnije u Cvjetnoj ulici zabilježena je provala u obiteljsku kuću gdje je otuđen zlatni nakit. U Dugoj ulici u Kupljenovom zabilježena je također provala u obiteljsku kuću.

Subota na nedjelju

Dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Luki i u Zaprešiću.

Nedjelja na ponedjeljak

Zabilježena je prometna nesreća s materijalnom štetom u Gornjem Laduču na kolniku Zagrebačke ceste gdje je punoljetni muškarac pod utjecajem alkohola od 1,63 promila upravljao osobnim vozila te istim udario u betonsku žardinjeru koja je potom udarila u drvenu nadstrešnicu. Vozač je uhićen i smješten na zadržavanje do otrežnjenja, a slijede optužni prijedlozi.

U Hrastini je došlo do požara čađe u dimnjaku u kući. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a požar je ugašen po Dobrovoljnom vatrogasnom društvu iz Marije Gorice i Bijele Gorice.

Od kaznenih djela zabilježena je krađa iz trgovine u Zaprešiću.

U akciji policije, pojačane mjere u dane Martinja, provedenoj za vikend utvrđeno je ukupno 14 prometnih prekršaja.

Policijski službenici danas od 8 do 16 sati provode akciju “Brzina”. Zato vozači oprez!