Brojimo zaražene u Zaprešiću i okolici

NOVOSTI

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u Zaprešić je danas 12 novooboljelih, dok ih je u općinama skoro duplo više, odnosno 22.

Tako je u Brdovcu 8 novozaraženih, u Jakovlju 4, u Bistri 3, a u Mariji Gorici, Pušći i Dubravici po dva nova slučaja zaraze, dok Luka broji samo 1 novi slučaj.

Samoizolacija je propisana učenicima 7 razreda osnovnih škola i 1 razredu srednjih škola s područja Zagrebačke županije.

Podsjećamo, od danas se testirati možete i u Zaprešiću.

Kod ulaza u sportsku dvoranu srednje škole Ban Josip Jelačić na parkirališnom prostoru s desne strane postavljena je grijana kućica gdje se svi stanovnici Zaprešića i okolnih općina, a za koje liječnik obiteljske medicine procijeni da trebaju obaviti test, mogu doći testirati.

Besplatno testiranje provodi se isključivo na temelju uputnice liječnika obiteljske medicine, pedijatara ili ginekologa, dok testiranja na vlastiti zahtjev uz plaćanje nema.

Brisevi se uzimaju svakoga radnoga dana od 8 do 11 sati, uz prethodnu predbilježbu na broj 01/3315-906 koji je dostupan radnim danom od 7 do 15 sati.

Prilikom telefonske narudžbe potrebno je dati osobne podatke (ime, prezime, MBO, adresu stanovanja, broj telefona i ako imate e-mail). Navedene podatke potrebno je i čitko napisati na komadu papira te prilikom testiranja predati  uz osobnu iskaznicu i zdravstvenu knjižicu.

Na dogovoreni termin dolazi se automobilom iz kojeg se ne izlazi, a ukoliko nemate osobnog vozila na testiranje možete doći i pješice pridržavajući se svih epidemioloških mjera (socijalne distance, zaštitne maske, dezinfekcije).

Naravno na testiranje obavezno dođite s maskom.