Bliži se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata

NOVOSTI

Bliži se 18. studeni – Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje koji se od ove godine prvi put obilježava kao državni blagdan i neradni dan.

Taj datum dobro je poznat u novijoj hrvatskoj povijesti kada je 1991. godine okupirani grad Vukovar nakon višemjesečnih teških borbi podlegao izrazito brojnijem i tehnološki opremljenijem neprijatelju. To je dan kada su pobunjeni hrvatski Srbi počinili masakr u Škabrnji, pobivši 84 osobe.

Dan je to koji se obilježava s posebnim pijetetom prisjećajući se svih žrtava Domovinskog rata.
I u gradu Zaprešiću obilježit će se najtužniji dan u modernoj hrvatskoj povijesti. Obilježavanje će započeti svetim misnim slavljem u 10.30 sati u Crkva sv. Ivana Krstitelja. Nakon mise slijedi procesija uz paljenje lampaša duž ulice Bana Josipa Jelačića do spomenika poginulim braniteljima zaprešićkog kraja na Trgu žrtava fašizma. Kod spomenika izaslanstvo grada Zaprešića položit će cvijeće i zapaliti svijeće za sve one koji su dali svoje živote za lijepu našu domovinu.

Obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara pridružit će se i zaprešićke udruge proizašle iz Domovinskoga rata pa tako i HVIDRA Zaprešić koja prvi puta, zbog okolnosti, neće ići u Vukovar i Škabrnju nego će se žrtvama Domovinskog rata pokloniti u našemu gradu.

Prisjetimo se svih onih koji su svoje živote dali za naš mir i u prozoru upalite lampaš ili svijeću za sve žrtve Domovinskog rata.

18. studenog neka gori za Vukovar i Hrvatsku!