Odgađa se predstava “Kraljevstvo moje (za početnike)”

NOVOSTI

Predstava “Kraljevstvo moje (za početnike)” koja je trebala gostovati u Velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić ove nedjelje, 15. studenog u 19 sati odgađa se zbog epidemiološke situacije. Novi termin bit će naknadno određen, potvrdili su nam danas iz Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić.

Inače, predstava specifičnog naziva “Kraljevstvo Moje (za početnike)”, nastala po tekstu Davida Javerbauma (Čin Božji) ili u originalu „An Act of God“, koja je praizvedena na Broadwayu u svibnju 2015. godine, gdje se u ulozi Boga našao Jim Parsons, inače poznat po ulozi u iznimno popularnoj i nagrađivanoj seriji „The Big Bang Theory“.

Riječ je o predstavi koja na komičan način daje odgovore na neka najdublja pitanja koja čovječanstvo muče od samog stvaranja. U ovoj urnebesnoj komediji, Bog se umorio od opće poznatih 10 Božjih zapovijedi i odlučio ih je ponovno napisati da bi bile kompatibilnije današnjim danima, silazi na zemlju i postavlja nove zapovjedi za 21. stoljeće.

Glumci Sven Šestak, Enes Vejzović i Janko Rakoš maestralno glume uloge Boga, anđela Gabrijela i anđela Mihaela, a za režiju ove hrvatske inačice popularne predstave, zaslužan je Ivan Goran Vitez.

Hrvatska inačica ove popularne predstave nastala je u produkciji nezavisnog kazališta Ludens Teatra i Teatra EXIT, a nadamo se da ćemo je uskoro moći pogledati i na zaprešićkim kazališnim daskama.