Dobrovoljno darivanje krvi na novoj lokaciji

NOVOSTI

Redovite akcije darivanje krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić odsad će se umjesto u Pučkom otvorenom učilištu održavati u Gradskoj vijećnici na adresi Trg žrtava fašizma 1. Uz novu lokaciju, akcija će trajati duže pa će tako svi punoljetni i zdravi građani krv moći darivati danas, 10. studenog od 14 do 19 sati.

Iz Crvenog križa mole sugrađane koji se odazovu na akciju da poštuju sve preporučene mjere zaštite od COVID-19 (socijalna distanca, dezinfekcija ruku, zaštitna maska za lice i dr. ).

Iznimno plemenitim činom darivanja krvi pomažemo u liječenju i spašavanju života. Krv i krvni pripravci su lijekovi koji se ne mogu proizvesti na umjetan način, već se do njih može doći isključivo kroz dobrovoljno darivanje krvi.

Darivanje krvi katak je i bezbilan postupak te za zdravu osobu potpuno neškodljiv.

Svima koji se odazovu na akciju ukratko se provjerava zdravstveno stanje – tlak, novi željeza u krvi i ako je sve u redu osoba može pristupiti darivanju krvi.

Nakon darivanja krvi, darivateljima se preporuča nadoknaditi tekućinu, a za to će se kao i uvijek do sada pobrinuti Crveni križ Zaprešić. Također, priredit će i tzv. zahvalni obrok.

Zato darujte krv i spasite nekome život.