Aktivan policijski vikend na zaprešićkom području

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Ovoga vikenda na zaprešićkom policijskom području ponajviše su zabilježene prometne nesreće i vožnje pod utjecajem alkohola što se prigodno veže uz Martinje, ali je pronađen i mrtav muškarac u Mihanovićevoj ulici u Zaprešiću.

Petak na subotu

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 1,67 promila i za vrijeme dok je izrečene zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorijom uhićen je punoljetni muškarac koji je smješten na zadržavanje do otrježnjenja te slijede optužni prijedlozi.

Na parkirališnom prostoru trgovine u Zaprešiću u Ulici Ruševje došlo je do udara osobnog vozila u parkirano vozilo, a na raskrižju Ulice Ivana Jurmana i Avenije hrvatskih branitelja dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je došlo do sudara između dva osobna vozila. Vozač jednog osobnog vozila napustio je mjesto nesreće te nije poduzeo sve što je u njegovoj moći da se otklone sve opasnosti koje mogu nastani na mjestu prometne nesreće. Vozač je kasnije pronađene u Ulici Alojzija Stepinca pod utjecajem alkohola od 0.5 promila, uhićen je i smješten na zadržavanje.

Subota na nedjelju

Dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom na DC 225 u Ivancu Bistranskom gdje je došlo do slijetanja osobnog vozila van kolnika.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 1,54 promila u Prigorju Brdovečkom privedena je punoljetni muškarac te smještena na zadržavanje do otrježnjenje nakon čega je uz optužni prijedlog privedena na Općinski sud u Novom Zagrebu.

Na kolniku Ulice Ante Starčevića u Zaprešiću pod utjecajem alkohola od 1,88 promila osobnim vozilom upravljala je ženska punoljetna osoba koja je privedena te smještena na zdražavanje do otrježnjenja nakon čega je uz optužni prijedlog privedena, također, u Općinski sud u Novom Zagrebu.

U stanu u Ulici Antuna Mihanovića u Zaprešiću pronađen je mrtav 37- godišnjak. Policijski službenici obavili su očevid, a tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb. Policijski službenici nastavljaju daljne izvede.

Nedjelja na ponedjeljak

Zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Prva se dogodila u Gornjoj Bistri gdje je došlo do udara teretnog vozila u dvorišnu ogradu.
Druga se dogodila u Kolodvorskoj ulici u Zaprešiću gdje je došlo do udara osobnog vozila u polubranik pružnog prijelaza u trenutku kada su se polubranici počeli spuštati radi dolaska putničkog vlaka.
Treća prometna nesreća zabilježena je u Trsteniku gdje je došlo do slijetanja osobnog vozila van kolnika te udara u rasvjetni betonski stup.

Uoči Matrinja policijski službenici ovoga su vikenda pojačano kontrolirali vozače te su ukupno utvrdili 26 prometnih prekršaja.
Podsjećamo, pojačani policijski nadzor u povodu Martinja bit će svakoga dana do 16. studenog 2020.