Uređuje se Gorički trg, a unatoč pandemiji u Mariji Gorici sve ide prema planu

NOVOSTI

Posjetili smo općinu Mariju Goricu gdje je iza blagdana Svih svetih započelo uređenje Goričkog trga.

“Nakon niza godina priprema – dokumentacije, zemljišta, svih važnih dozvola konačno se krenulo s uređenjem Goričkog trga vrijednog 4.800.000 kuna i to sredstvima EU fondova. Radovi su započeli nakon blagdana Svih svetih, a trebali bi biti gotovi u roku od 12 mjeseci, odnosno do listopada 2021. godine kada se nadamo da će Gorički trg konačno biti obnovljen”, rekla je Marica Jančić, načelnica Marije Gorice.

Unatoč nepovoljnoj financijskoj situaciji u cijelome svijetu investicije u Mariji Gorici za sada idu prema planu.

“Unatoč situaciji oko korone mi nismo zaustavili niti jedan projekt. Tako je u tijeku energetska obnova Društvenog doma u Kralju Donjem, a ovih dana potpisan je ugovor o izgradnji dječjeg igrališta, također, u Kraju Donjem. U pripremi je i raspisivanje natječaja za investiciju vrijednu 2.800.000, a riječ je o vodovodnoj mreži u Dubrovečkoj ulici. Natječaj je raspisan i za najveći projekt, aglomeraciju Kraja Donjega, koji će već početkom godine donijeti radove na kanalizacijskoj mreži. No, kada će točno radovi početi ovisit će o vremenskim prilikama”, istaknula je Jančić.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije ove godine neće biti dobro poznate Štruklijade, a i Božićni sajam je pod upitnikom. Hoće li ga uspjeti organizirati ovisit će o razvoju pandemije i epidemiološkoj situaciji.

Foto: Marija Gorica