Kod Bistranina pronađena veća količina oružja

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Zaprešićki policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ te prekršaja iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Policijski službenici su zbog nepristanka osumnjičenog na ulazak u njegov dom, temeljem naloga suda obavili pretragu njegove kuće na području Poljanice Bistranske, kojom prilikom su pronašli veću količinu oružja te streljiva i to: automatsku pušku, pušku s glatkom cijevi, plinski pištolj, zračni pištolj i nož s ugrađenim „boxerom“ na dršci te preko 569 komada raznog streljiva dok su pronašli i 8,5 grama marihuane.

Također se sumnja da je osumnjičeni prije provedene pretrage kuće iscenirao provalu u istu s unaprijed stvorenom namjerom sprječavanja dokazivanja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a zbog počinjenog prekršaja iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, protiv istog je podnijet i Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, javlja PU zagrebačka.

Foto: PU zagrebačka