Zimsko radno vrijeme Muzeja Matija Skurjeni

NOVOSTI

S dolaskom studenog, mijenja se i radno vrijeme Muzeja Matija Skurjeni te Turističko-informativnog centra u Novim dvorima. U zimskim mjesecima, vrata Muzeja otvorena su za posjetitelje od utorka do subote u periodu od 10 do 17 sati, a nedjeljom od 12 do 17 sati, dok ponedjeljkom Muzej ne radi.

Podsjećamo, u Muzeju Matija Skurijeni postavljena je izložba “Hommage a Jelečić- Vratio se Ban”, posvećena najpopularnijem stanovniku Zaprešića Banu Josipu Jelačiću. Izložba je otvorena uoči 25. rođendana grada Zaprešića, a obilježava jubilarnu 30. obljetnicu od vraćanja kipa bana na glavni zagrebački trg. Izložbu možete razgledati do 10. prosinca sami ili do 6. prosinca u društvu Anke Jelačić.

Naime, Turistička zajednica grada Zaprešića u suradnji s Muzejem Matija Skurjeni organizira i vodstvo kroz izložbu “Hommage a Jelačić – Vratio se ban”. U pratnji Anke Jelačić, svake subote od 7. studenog do 6. prosinca možete posjetiti izložbu i upoznati se s obitelji Jelačić kroz zanimljiva sjećanja i obiteljske fotografije.

Razgled izložbe “Hommage a Jelačić” s Ankom Jelačić bit će svake subote u 15:30. Cijena ulaznice i vođene ture je 20 kuna, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni Muzeja Matija Skurjeni.
Zbog epidemioloških mjera broj posjetitelja po turi je ograničen zbog čega je obavezna najava i rezervacija ulaznice putem maila tic@visitzapresic.hr.