Sumnja u posjedovanje oružja, dvije ručne bombe i pet prometnih nesreća – Burnih 24 sata na zaprešićkom policijskom području

POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U protekla 24 sata zaprešićki policijski službenici započeli su kriminalističko istraživanje nad punoljetnim muškarcem radi postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Krim istraživanje se nastavlja tijekom dana, dok je jedan savjestan građanin, u sklopu kampanje “Manje oružja, manje tragedija”, u Jakovlju dragovoljno predao dvije ručne bombe policijskim službenicima.

Osim oružja, evidentirano je čak pet prometnih nesreća. Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom dogodila se u Šenkovcu na raskrižju Ulica Ivana Vrapca i Zagrebačke gdje je došlo do sudara između dva osoba vozila.

U ostale, četiri, prometne nesreće ozlijeđenih osoba nije bilo, ali je zabilježena materijalna šteta. Prva prometna nesreća dogodila na DC 1 u razini mjesta Jablanovec gdje je došlo do oštećenja vjetrobranskog stakla osobnog vozila. Sudar između dva osobna vozila dogodio se u Zaprešiću, prvo, na raskrižju Malekovićeve i Starčevićeve ulice, a zatim i na kolniku Ulice bana Josipa Jelačića. Zabilježena je i prometna nesreća u Pušći na kolniku Kumrovečke ulice.

Također, zaprešićki policijski službenici 5. studenog 2020. provodit će akciju “Brzina”.