“Knjiga svuda i svima” – zamjena za Interliber

NOVOSTI

“Knjiga svima i svuda” internetska je platforma kojom je Zajednica nakladnika i knjižara odgovorila na otkazivanje Interlibera koji se ove godine neće održati zbog dobro nam poznatih razloga.

No, to nije razlog da barem tih nekoliko dana od 10. do 15. studenog 2020. , koliko inače traje Interliber, knjiga i dalje ne bude u fokusu u knjižarama diljem zemlje.

Ljubitelji knjige čekali su omiljeni sajam cijelu godinu, kako bi kupili željene naslove po povoljnijoj cijeni. No, oni ove godine neće biti viđeni jer neće biti Interlibera na kakvog smo navikli. On će svoju alternativnu inačicu pod nazivom ‘Knjiga svima i svuda’ dobiti online.

Na stranicama Zajednice nakladnika i knjižara www.znk.hr bit će objedinjene stranice svih izdavača u Hrvatskoj gdje će se preko internetskih dućana prodavati knjige, a sajamska prodaja bit će premještena u sve knjižare diljem Hrvatske.

Živi kontakt pisaca i čitatelja ništa ne može zamijeniti. No, sajamski popusti na ovaj će način doći u cijelu Hrvatsku, a knjiga tamo gdje joj je i mjesto – u ruke čitatelja.