Grad najavio 150 kuna božićnice za zaprešićke umirovljenike

NOVOSTI

I ove godine, unatoč okolnostima, Grad Zaprešić pobrinut će se za svoje umirovljenike isplatom božićnice, najavio je Alan Labus, zamjenik gradonačelnika Zaprešića.

“Mi od prošle godine dijelimo 150 kuna božićnice i svi oni koji ostvaruju pravo na tu jednokratnu potporu taj će novac moći podići u poslovnici Fine počevši od ponedjeljka, 16. studenog 2020. do 27. veljače 2021. Za one umirovljenike koji primaju samo inozemne mirovne potpore one će se isplaćivati u razdoblju od 14. do 23. prosinca 2020. i od 15. do 26. veljače 2021.”, rekao je Labus.

Svoju božićnicu umirovljenici mogu podići u zaprešićkoj poslovnici Fine uz obavezno predočenje osobne iskaznice i zadnjeg odrezka ili rješenje o mirovini. Ako božićnicu umjesto umirovljenika preuzima druga osoba, ona je dužna uz navedene dokumente predočiti i vlastitu osobnu iskaznicu. Prima li umirovljenik i tuzemnu i inozemnu mirovinu, onda ostvaruje pravo na jednokratnu isplatu božićnice samo po osnovi tuzemne mirovine. U Gradu ističu kako se svi umirovljenici trebaju pridržavati rokova da bi ostvarili pravo na isplatu.
Također, podsjećaju da se potpora isplaćuje temeljem Gradske evidencije umirovljenika. Zato pozivaju sve nove umirovljenike, odnosno sve one koji su stekli pravo na mirovinu ove kalendarske godine ili iz nekog drugog razloga još nisu uvršteni u Gradsku evidenciju umirovljenika da se prijave u razdoblju od 1. listopada 2020. do 15. veljače 2021. u Pisarnici Gradske uprave, Nova ulica 10, Zaprešić ili poštanskim putem na istu adresu.

Prijavite se putem obrazaca koji su dostupni u Klubu umirovljenika Zaprešić, pisarnici Gradske uprave, na web stranicama Grada te u prostorijama Mjesnih odbora i Gradskih četvrti. Prilikom prijave obavezno uza sebe morate imati osobnu iskaznicu i rješenje o mirovini ili zadnji odrezak od mirovine.

Također, iz Grada mole one umirovljenike kod kojih je došlo do promjene osobnih podataka da to prijave do 9. studenog 2020.