Traži se izvođač radova za projekt Forest ride Zaprešić

NOVOSTI

Još je jedan gradski projekt samo što nije krenuo u realizaciju. Riječ je o projektu Forest ride kojim se planira izgradnja nove biciklističko-pješačke staze od Novih dvora do Pojatna.

Projektom je predviđeno i spajanje na postojeću biciklističku pješačku stazu koja vodi prema željezničkoj postaji Novi dvori čime se stvaraju pretpostavke za kvalitetniji razvoj intermodalnog prometa i povećanja broja korisnika sredstava javnog prijevoza.

Početak staze je u Ulici K.Š Gjalskog do Ulice Kalamiri u širini od 4 m te od Ulice Kalamiri do Ulice Matije Gupca u širini od ukupno 3,50 m. Na stazi se planira napraviti odmorište za bicikliste te postaviti solarni brojač biciklista i servisna solarna stanica za popravak bicikala. Također se u tu mrežu planira i izgradnja pješačko – biciklističke infrastrukture u Industrijskoj ulici u dužini 420 m, što ukupno čini 3,2 km nove pješačko – biciklističke infrastrukture. Uz ovu dionicu izgradit će se i parking za bicikle te još jedna servisna solarna stanica za popravak bicikala i spremnici za odvojeno prikupljanje otpada.

Planirana nova infrastruktura veže se na ranije izgrađenu te se njihovim povezivanjem stvara razgranata mreža koja spaja centar Zaprešića, sjeverni dio grada – naselje Kalamiri, općinu Pušća i naselje Pojatno, a vodi do željezničke postaje Novi dvori.
Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk naglasio je da je u tijeku natječaj kojim će se odabrati izvođač radova te rekao da su već neki radovi i počeli.

“Mogli ste primjetiti da na relaciji od tvornice Inker prema Pojatnu s desne strane kolnika Hrvatske šume ruše drveće. Na tom djelu ide nova staza Forest ride. Riječ je o investiciji vrijednoj 8,5 milijuna kuna, od čega su 7,3 milijuna kuna bespovratna sredstva EU. Završetak projekta predviđa se za svibanj 2021. godine. Time ćemo dobiti još jedan šetališni prostor u Zaprešiću te na taj način stvoriti pretpostavke za kvalitetniji razvoj intermodalnog prometa i povećavanje broja korisnika sredstava javnog prijevoza, čime će se smanjiti potreba za korištenjem automobila te potaknuti građane na rekreaciju i brigu o zdravlju.”