FKVKZ slavi 25. rođendan

NOVOSTI

Foto kino video klub Zaprešić danas slavi 25 godina postojanja i itekako uspješnog rada.

Foto kino video klub Zaprešić 2. studenoga 2020. obilježava 25 godina postojanja. Zahvaljujući radu više od 600 članova, suradnika, prijatelja i još većem broju ljudi koji su, na ovaj ili onaj način, bili uključeni u rad FKVKZ-a danas je taj klub jedan od najuspješnijih video klubova u Hrvatskoj te je prepoznatljiv i izvan granica lijepe naše. Kroz četvrt stoljeća prikupili su brojne nagrade na gotovo svim filmskim festivalima u Hrvatskoj i svijetu.

Ovogodišnja proslava, na žalost, će se razlikovati od one tradicionalne. Umjesto godišnje projekcije filmova u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta, ove godine FKVKZ nudi filmove za “po doma”. Tako od danas, 2. studenoga 2020. u 12 sati možete pogledati njihove najnovije filmove i to online na poveznici http://bit.ly/fkvkz25.

Svečana projekcija i slavlje odgađaju za neka bolja vremena jer iz FKVKZ-a ističu da ” slave odgovorno”.

Foto kino video klub Zaprešić osnovan je 1995. godine s ciljem približavanja filmske umjetnosti najmlađim Zaprešićanima. Tako već dugi niz godina rade s djecom i mladima, surađuju s osnovnim i srednjim školoma, a bave se produkcijom video radova svih žanrova. Također, sudjeluju na festivalima i revijama, a osim primarne djelatnosti organiziraju foto izložbe, tribine, predavanja i susrete te održavaju filmske projekcije.

Sretan rođendan našem Foto kino video klubu Zaprešić. Želimo im još puno filmskih uspješnica.