Kako će na blagdan Svih svetih biti organiziran prijevoz ZET-a

NOVOSTI

ZAPREŠIĆ

ZET obavještava korisnike autobusne linije 182 Trg Mladosti – Groblje Zaprešić – Šibice da će se u subotu, 31. 10. ostvarivati samo polazak u 07:45 sati, te u nedjelju, 01. 11. 2020. godine, ostvarivati samo polazak u 06:40 sati, a u svim ostalim polascima će prometovati izravno za Šibice.

Vozni red linija

U vremenskom periodu od 08:00 do 20:45 sati, za prijevoz do groblja bit će uspostavljena izvanredna autobusna linija na kojoj će autobusi prometovati svakih 30 minuta na relaciji 181 Trg Mladosti – Groblje Zaprešić, navode iz ZET-a.

Vozni red linija

 

ZAGREB

Za blagdan Svih svetih posebna regulacija prometa prema zagrebačkim grobljima.

ZET je objavio detaljnu blagdansku regulaciju prometa i bit će uvedene nove autobusne linije za groblja. Na tim linijama bit će angažirano između 110 i 120 autobusa, što je više od 50 posto u odnosu na lani. U prometu će biti i oko 40 posto više tramvaja. Pripremljeno je i oko 50 pričuvnih vozila.

Na konferenciji zagrebačkog Stožera civilne zaštite istaknuto je kako je pristup u zone gradskih groblja na dan Svih svetih pod posebnim režimom prometa što znači da će pristup grobljima biti omogućen samo vozilima ZET-a, taxi vozilima, vozilima za osobe s invaliditetom i vozilima s posebnim dozvolama.

Posebna regulacija javnog prijevoza na snazi će biti u subotu i nedjelju (31. listopada i 1. studenoga), kada će biti uspostavljene i izvanredne autobusne linije na kojima će prijevoz biti besplatan.

Sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji, prometno i kontrolorsko osoblje ZET-a će tijekom prometovanja izvanrednih linija, prilikom ulaska građana u vozila kontrolirati broj putnika koji je ograničen sukladno epidemiološkim mjerama, a dodatno će nadzirati pridržavanje svih mjera i preporuka poput nošenja maski, dezinfekcije ruku te držanja razmaka. Svakako, apeliramo na građane da sukladno pojačanju prometnih kapaciteta od petka, 23. listopada, s ciljem zaštite zdravlja, obiđu grobove svojih najmilijih već i ranije.

TRAMVAJSKI PROMET
Na blagdan Svih svetih, u nedjelju, 1. studenoga,  u tramvajskom prometu će se primjenjivati nedjeljni vozni red, ali će na linijama 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kako bi se olakšao prelazak putnika iz tramvaja na autobusne linije terminala Kaptol, ovisno o broju putnika, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište u Ilici, neposredno uz Trg bana Josipa Jelačića. U subotu, 31. listopada tramvajski promet odvijat će se prema subotnjem rasporedu, ali će u prometu biti i linija 8.

AUTOBUSNI PROMET
Prema gradskim grobljima, ovisno o priljevu građana, ZET već od petka, 23. listopada uključiuje dodatne autobuse na redovne linije.
Kako bi se uspostavila kvalitetna prometna povezanost, u subotu, 31. listopada i nedjelju, 1. studenoga, vozit će i autobusi izvanrednih linija: Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij, Kvaternikov trg – Srebrnjak, dok će u nedjelju, 1. studenoga u prometu biti i izvanredne linije Dubrava – Miroševec, Dubec – Markovo Polje i Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra.

PRIJEVOZ DO MIROGOJA I KREMATORIJA
Izvanredne autobusne linije Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij i Kvaternikov trg – Srebrnjak bit će uspostavljene u subotu i nedjelju (31. listopada i 1. studenoga), od 8 do 21 sat. Na linijama Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Mirogoj – Krematorij, autobusi će polaziti nakon popunjenja, bez usputnog zaustavljanja na stajalištima redovnih linija, dok će se linija za Krematorij zaustavljati na stajalištu u neposrednoj blizini arkada, u zoni kružnog toka na Mirogoju.
Prema Kaptolu autobusi će se usputno zaustavljati i na Mirogoju, odnosno na privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, u zoni raskrižja s Mirogojskom cestom.
Trasa linije Kaptol – Mirogoj: Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea – Mirogoj. U povratku: Mirogoj – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.
Trasa linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij: Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea – Mirogoj – Mirogojska – Remetska cesta – Krematorij. U povratku: Krematorij – Remetska cesta – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.
Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija, kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij.
Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije.
Građanima koji će pohoditi groblje Mirogoj, za jednostavnije snalaženje, na raspolaganju je i besplatna aplikacija podružnice Gradska groblja, koja služi i kao vodič uz kojeg se mogu saznati dodatne informacije o povijesti groblja i znamenitim osobama koje su ovdje sahranjene.
Izvanredna autobusna linija 297 (Kvaternikov trg – Srebrnjak) prometovat će u subotu i nedjelju, (31. listopada i 1. studenoga), od 8 do 21 sat.
Trasa linije: Terminal Kvaternikov trg – Heinzelova – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak – Bijenička cesta (okretište autobusa) te istom trasom u povratku.
Autobusi izvanredne linije 297 zaustavljat će se samo na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica.
Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na peronu linije 201, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice.
Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta.
Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.
Autobusna linija 207 (Kvaternikov trg – Rim – Kvaternikov trg) će u subotu i nedjelju voziti djelomično izmijenjenom trasom: Kvaternikov trg – redovnom trasom do raskrižja Domjanićeve i Petrove ulice – Petrova – Laščinska – Bijenička i dalje uobičajenom trasom do Ulice Rim. U povratku autobus vozi istom trasom.
Izmjene na autobusnim linijama čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije
U subotu i nedjelju, 31. listopada i 1. studenoga, od 8 do 21 sat, zbog posebne regulacije prometa neće prometovati linije 106 (Kaptol – Mirogoj – Krematorij) i 201 (Kaptol – Kvaternikov trg)
Autobusne linije 203 (Svetice – Vinec – Kaptol) i 226 (Kaptol – Remete – Svetice) u subotu i nedjelju (31. listopada i 1. studenoga), od 8 do 21 sati, prometovat će redovnom trasom do Krematorija, a u slučaju nemogućnosti prolaska, linije će sa Svetica prometovati skraćeno do Remeta, odnosno Vineca.
Tijekom posebne regulacije prometa, u subotu i nedjelju (31. listopada i 1. studenoga) od 7.30 do 21 sat, mijenja se trasa redovne autobusne linije 105 (Kaptol – Britanski trg). Prema Britanskom trgu autobusi će voziti na relaciji Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Ulica Medveščak – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – i dalje uobičajenom trasom. Uspostavit će se i privremeno stajalište u Vrančićevoj ulici, u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom. U smjeru Kaptola autobusi će voziti uobičajenom trasom.

PRIJEVOZ DO MIROŠEVCA
Od petka, 23. listopada, ZET prema potrebi uključuje dodatne autobuse na redovne linije koje prometuju u zoni groblja, dok će izvanredna autobusna linija 299 (Dubrava – Miroševec) prometovati u nedjelju, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, bez usputnog zaustavljanja.
Trasa izvanredne linije: Avenija Gojka Šuška – Ulica Rudolfa Kolaka – Aleja Tišine – rotor Miroševec – Mramorni prilaz – Oporovečka – Aleja Tišine – Ulica Rudolfa Kolaka – Avenija Gojka Šuška – terminal Dubrava.
Ulazak putnika u autobuse za Miroševec bit će sjeverno od izlaza s terminala Dubrava, na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na istočnom dijelu kolnika Mramornog prilaza,  na dijelu od Topolovečkog priključka do Ulice Vladimira Jurčića.
Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom stajalištu na zapadnom dijelu terminala, a na Miroševcu bit će na Aleji Tišine, u zoni raskrižja sa Žitnom ulicom (ulaz na parkiralište groblja).
Izmjene na autobusnim linijama čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije
U nedjelju, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, linije 206 (Dubrava – Miroševec) i 210 (Dubrava – Studentski grad – Novi Retkovec) neće prometovati, dok će se autobusna linija 230 (Dubrava – Granešinski Novaki) od 7.30 do 21 sat pojačati dodatnim prijevoznim kapacitetima.

PRIJEVOZ DO MARKOVOG POLJA
Izvanredna autobusna linija 298 (Dubec – Markovo Polje), prometovat će u nedjelju, 1. studenoga, od 8 do 20 sati.
Predviđena trasa linije je: Dubec – Zagrebačka – Varaždinska – Vugrovečka – Alejom mira do groblja Markovo polje.
Autobusi će se zaustavljati samo na stajalištima u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i u Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska).
Ulazak putnika u autobuse za Markovo Polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu s kojeg uobičajeno polazi linija 274, a ulazak putnika za smjer prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira.
Izlazak putnika iz autobusa na Markovom polju bit će na sjevernoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira, a  na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija.
Izmjene na autobusnim linijama čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije
Redovna autobusna linija 267 (Dubec – Markovo Polje) neće prometovati u nedjelju, 1. studenoga, dok će u petak, subotu i nedjelju (23., 24. i 25. listopada), subotu (31. listopada), kao i u ponedjeljak, 2. studenoga, prema potrebi biti pojačana dodatnim prijevoznim kapacitetima. Autobusi će se zaustavljati u Sesvetama na stajalištu Zagrebačka/Bistrička i u Popovcu na Vugrovečkoj cesti (kod Vatrogasnog doma).
Autobusi linije 271 (Dubec – Sesvete – Jesenovec – Glavnica Donja), se od petka, 23. listopada, do ponedjeljka, 2. studenoga, privremeno zaustavljaju na autobusnom stajalištu u Glavnici Donjoj, u zoni kbr. 5.
Autobusi linije 272 (Dubec – Sesvete – Moravče), od petka, 23. listopada, do ponedjeljka, 2. studenoga, privremeno se zaustavljaju na autobusnom stajalištu u Moravču, u zoni kbr. 83.

OSTALE AUTOBUSNE LINIJE
Uobičajeni raspored primjenjivat će se na redovne autobusne linije u subotu, 31. listopada i nedjelju, 1. studenoga, ali će se prema potrebi uključivati dodatni prijevozni kapaciteti.
U nedjelju, 1. studenoga, autobusna linija 125 (Črnomerec – Gornje Vrapče) bit će prema potrebi pojačana dodatnim prijevoznim kapacitetima od 8 do 17 sati.
Autobus na redovnoj liniji 182 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić – Šibice) ostvarivat će polaske samo u subotu 31. listopada u 7.25 sati, kao i u nedjelju, 1. studenoga u 6.40 sati, dok će u svim ostalim polascima prometovati izravno za Šibice. U subotu i nedjelju, od 8 do 20.45 sati, prometovat će izvanredna autobusna linija 181 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić) koja će polaziti svakih 30 minuta.
Autobusi linija 172 (Črnomerec – Zaprešić), 176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra), od petka, 23. listopada, do ponedjeljka, 2. studenoga, u vremenu od 8 do 20 sati, zaustavljaju se u oba smjera na stajalištu Gospodska, dok će autobusna linija 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra) u nedjelju 1. studenoga, biti pojačana izvanrednom autobusnom linijom 198 (Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra) s polascima svakih 90 minuta.
Informacije o stanju u prometu na području posebne prometne regulacije moći će se dobiti na telefonskom broju Pozivnog centra – 072 500 400.
Radno vrijeme Pozivnog centra je od 0 – 24 sata.

Izvor: zet.hr