Ususret blagdanu Svih svetih – Brdovec

NOVOSTI

Ususret blagdanu Svih svetih kada mnogi odlaze na grobna mjesta prisjećajući se svojih najmilijih Stožer civilne zaštite Općine Brdovec pripremio prigodnu obavijest kako bi obiježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana prošli u skladu s epidemiološkim mjerama i aktualnom situacijom. Prenosimo obavijest u cijelosti:

“Pred nama je blagdan Svih svetih, kada se prisjećamo i posjećujemo grobove svojih preminulih. Tom prilikom se u prometu, javnom prijevozu i grobljima okuplja veliki broj ljudi. Dosadašnjih godina, to i nije predstavljalo veći problem.

Međutim, ove godine je specifična situacija jer se cijeli svijet nalazi u globalnoj pandemiji uzrokovanoj koronavirusom. Kako iz dana u dan raste broj zaraženih, zamolba je i preporuka Stožera civilne zaštite Općine Brdovec i Općine Brdovec svim mještanima naše općine, kao i posjetiteljima, da grobna mjesta obiđu i prije samog blagdana kako bi se na Dan Svih svetih maksimalno smanjila gužva. Ujedno, preporuka je da se i na grobljima, uz što kraće zadržavanje, koriste maske. Također, skrećemo pozornost i na vođenju računa o sigurnom paljenju svijeća, odnosno da se to ne čini u neposrednoj blizini cvjetnih aranžmana, posebice onih izrađenih od umjetnog i suhoga cvijeća.

Molimo građane i da svijeće, ako ih je na jednom grobnom mjestu više, budu razmaknute jedna od druge da se izgaranjem ne bi otopile i izazvale požar.

Stoga, zbog svega navedenog, molimo za poštivanje postojećih preporuka, odnosno – čuvajmo sebe i sve oko sebe!”, poručili su iz Općine Brdovec.

Izvor: Općina Brdovec