Odgovorno za vrijeme posjeta groblju

NOVOSTI

Ususret blagdanu Svih svetih kada posjećujemo grobove svojih pokojnika Damir Benčević, načelnik Stožera civilne zaštite grada Zaprešića danas, 23. listopada 2020. ispred Gradske uprave uputio je apel građanima.

“Grad Zaprešić pobrinuo se za građane povećanjem broja autobusa koji će prema gradskom groblju voziti na blagdan Svih Svetih. No, apeliramo na građane ako primijetite da je autobus već napola pun ne ulazite nego pričekajte novi jer će kroz nekoliko minuta autobus sigurno stići. Također, apeliramo da na groblja dolazite svojim automobilima ili pješice, a ukoliko ste primorani koristiti javni prijevoz ponašajte se odgovorno i nosite maske. Ako pak na groblju uočite gužvu ili veći broj ljudi od kojih se ne možete fizički distancirati također nosite maske. Dakle, ogdovorno se ponašajte jer samo tako možemo smanjiti širenje koronavirusa”, apelirao je Benčević.

Načelnik Benčević najavio je i postavljanje šatora ispred zaprešićkih domova zdravlja jer prostorni kapaciteti naših domova zdravlja nisu dovoljni za propisno poštivanje epidemioloških mjera pa će već idućega tjedna grad postaviti šatore.

“Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk odlučio je kupiti dva šatora koji će idućega tjedna biti postavljeni kod Doma zdravlja Zaprešić i kod Doma zdravlja Sjever. Ti šatori, u ovim zimskim mjesecima, služit će kao čekaonice za građane koji moraju liječniku pa da ne kisnu te da se mogu skloniti od nevremena. No, upozoravam da se i u tim šatorima fizički distancirate jer bi oni mogli biti potencijalan izvor zaraze. Zato poštujte odluke HZJZ-a, nosite maske i održavajte distancu”, naglasio je načelnik Benčević.