FKVK Zaprešić na 58. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

NOVOSTI

58. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece jedina je manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca. Jednom godišnjem, svaki puta u drugom gradu, okupe se ponajbolji najmlađi hrvatski filmski stvaraoci i njihovi mentori. I ne samo to. U četiri dana Revije na filmskom platnu nađe se sam vrh hrvatske osnovnoškolske kinematografije. Zbog izvanredne situacije ovogodišnja Revija održat će se online i u Malom Lošinju od 1. do 4. listopada, a prikazat će se 86 radova osnovnoškolskih autora u 6 kategorija. Najviše filmova u programu imaju naš Foto kino video klub Zaprešić, Škola animiranog filma Čakovec i Narodno sveučilište Dubrava.

Filmaši Foto kino video kluba Zaprešić predstavljaju se s s četiri filma u službenoj konkurenciji, a to su animirani film “Just because”, animirano- dokumentarni film “Pogled kroz prozor”, igrani film “Izlazak” i animirani film “U Pablovom svijetu”.

Online projekcije mogu se pratiti na poveznici https://revijadjece.hfs.hr dok je programski raspored dostupan na poveznici: https://revijadjece.hfs.hr/programski-raspored.

Inače, Foto kino video klub Zaprešić je jedan od najnagrađivanijih filmskih klubova u Hrvatskoj, a nagradama se vesele i ove godine. Mi im želimo puno uspjeha!