Počeli radovi na križanju Skurjenijeve i Mihanovićeve ulice

NOVOSTI

U tijeku su radovi na izgradnji uzdignutih ploha na raskrižju Skurjenijeve i Mihanovićeve ulice u Zaprešiću, a uskoro će se krenuti i s izgradnjom uzdignute plohe u Ulici Zelengaj kod ulaza u Srednju školu Ban Josip Jelačić.

“Svrha uzdignutih ploha je prije svega da se uzdignu pješaci na sigurniju razinu, odnosno da se motorna vozila izdvoje od pješačkog prometa. To je definirano Studijom sigurnosti prometa na cestama koja je spomenutu lokaciju odredila kao najkritičniju”, objasnila je Ivana Hotko, viša stručna suradnica za infrastrukturu i promet u gradu Zaprešiću.

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk istaknuo je da će uzdignute plohe biti poput onih u Starčevićevoj i Švajcaraovoj ulici u Zaprešiću.
“Njima usporavamo promet, vizualno lijepo izgledaju, a manje i buče. Dio su suvremenog standarda signalizacije u našemu gradu, a takve će uzdignute plohe biti napravljene i kraj svih osnovnih škola i vrtića grada Zaprešića jer je sigurnost djece najvžnija”.

Radovi u Ulicama Matije Skurjenija i Zelengaj trebali bi biti dovršeni do 23. prosinca. No, spomenuta ploha nije jedina lokacija na kojoj će se povećavati sigurnost pješaka u prometu. Svjetlosnom signalizacijom obilježit će se kritični pješački prijelazi u gradu, a na red će doći i izgradnja uzdignutih ploha u Ulici Bana Jelačića na ulazu u Nove dvore te u Ulici Pavla Lončara kod Doma zdravlja.

Inače, izgradnja uspornika kod Trga dr. Franje Tuđmana u Zaprešiću zajednički je projekt Zagrebačke županije, Županijske uprave za ceste i Grada Zaprešića, vrijedan 330 000 kuna. Kada već govorimo o zajedničkim projektima sljedeći na redu je projekt sanacije klizišta Gajec. Investicije vrijedne 600 000 kuna.