Povećanje sigurnosti cestovnog prometa u Zaprešiću

NOVOSTI

Kako bi se povećala sigurnost cestovnog prometa u Zaprešiću Grad je u dogovoru s Policijskom postajom Zaprešić u Ulici Vladimira Nazora kod Osnove škole Antuna Augustinčića smanjio dozvoljenu brzinu kretanja vozila na svega 30 km/h.

Osim navedenog, od ponedjeljka 28. rujna 2020., kreće se u izgradnju uzdignutih ploha na jednoj od najkritičnijih dionica, a riječ je o Ulici Matije Skurjenija. Tako će se uz Trg dr. Franje Tuđmana izgraditi uzdignuto raskrižje, dok će kod Srednje škole Ban Josip Jelačić napraviti uzdignutu plohu poput one na Starčevićevoj ulici.

Za vrijeme izvođenja radova prometovat će se slobodnim trakom, a izmjestit će se i autobusna stajališta. Privremena autobusna stajališta postavit će se 50-tak metara istočnije od dosadašnjih i bit će propisno označena signalizacijom. Također, planira se postavljanje i svjetlosne signalizacije na pješačkim prijelazima u Ulici bana Josipa Jelačića kod Novih dvora i u Ulici Pavla Lončara kod Doma zdravlja. Navedeni radovi na cestama trebali bi doprinijeti povećanoj sigurnosti cestovnog prometa na području grada Zaprešića.